Bitcoin gerijpt van Retail-Roots naar Larger & More Conservative Institutional Investors Allocating: Muntenbasis H1-rapport

In de eerste helft van 2020 is voor het eerst de directe institutionele toewijzing aan digitale middelen op Coinbase toegenomen. De beurs zegt dat haar klanten hun activa, inclusief fictieve valuta, liever op crypto rails houden. Coinbase gelooft ook dat DeFi, die nu nog in de kinderschoenen staat, „op lange termijn zeer krachtig zal zijn„.

11 jaar na haar oprichting blijft Bitcoin haar netwerkeffecten vergrendelen„, zegt het H1-rapport van Coinbase dat aangeeft hoe ’s werelds toonaangevende digitale activa die $176 miljard aan waarde opslaan, een macro-economische schok hebben doorstaan die het zag crashen tot $3.800 om vervolgens terug te stijgen naar $10.000.

Dit alles terwijl het bereiken van een brede distributie van houders en het kweken van zijn hasjtarief en veiligheid via de mijnbouw, die ,,zijn het blijven macht in de eerste helft van 2020“ versterkten.

In de eerste helft van 2020 nam ook de directe institutionele toewijzing aan digitale activa toe.

In de eerste helft van 2020 werden ook meer substantiële en conservatieve institutionele beleggers in bitcoin toegewezen als onderdeel van hun alternatieve strategie.

We zagen een opmerkelijke opleving in de groei van onze institutionele activiteiten in de eerste helft van het jaar en bleven toonaangevende universitaire fondsen, traditionele multistrategie-hedgefondsen, VC’s en grote familiekantoren toevoegen aan onze lijst van klanten die rechtstreeks digitaal vermogen kopen.

Volgens Coinbase staan beleggers nog in de beginfase van het ontrafelen van de relatie tussen macro-economisch beleid en crypto, maar wenden ze zich steeds meer tot Bitcoin Profit.

Dit betekent ook de stijgende vraag naar prime brokerage. Juist deze week verklaarde de waarnemend controleur van de Currency Brian Brooks, ex-chef juridisch medewerker van Coinbase, dat banken nu bitcoin kunnen houden.

Een ,,verhoogde rente“ werd genoteerd onder fintech en makelarij in het toevoegen van crypto mogelijkheden aan hun productreeks in H1, een tendens die wordt verondersteld om ,,in de komende jaren te versnellen„.

Uiteindelijk ziet de in San Francisco gevestigde crypto-uitwisseling, die van plan is om tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar een beursgang te houden, alle moderne financiële dienstverleners die hun klanten van digitale activa willen voorzien, terwijl de activaklasse doorgaat.

Hete trends van 2020

Door alle ups en downs in de eerste helft van 2020 hebben crypto-derivaten meer stroom verzameld dan de spotmarkt.

De dagelijkse openlijke interesse in BTC futures steeg met 30,0% in H1, van $2,6 miljard op 1 januari tot $3,5 miljard op 30 juni, terwijl het dagelijkse futures volume voor de periode met 12,9% afnam.

De opties van BTC zagen ondertussen steilere aanwinsten, met open rente die 236.0% in H1 van $305 miljoen op 1 Januari tot $1.0 miljard op 30 Juni toeneemt. De dagelijkse optievolumes namen ook 90.1% toe, met CME Groep die een ,,sterke katalysator“ voor deze groei is.

Momenteel wordt het grootste deel van het volume aan crypto-derivaten ondersteund door niet-gereguleerde handelsplatformen in Azië en Europa. Hoewel zij de initiële vraag naar deze producten hebben bewezen, zullen „gereglementeerde handelsplatformen een steeds grotere rol spelen“, net zoals dat het geval was op de spotmarkt, aldus Coinbase.

2020 is ook het jaar van de aan de USD gekoppelde digitale activa, die in H1 met 104,6% zijn gegroeid, waarbij Tether en USDC de meest significante winnaars zijn. Stabiele munten zorgen voor lagere transactiekosten en het gemak van beweging in de keten.

Coinbase blijft zien dat wanneer klanten een keuze krijgen, velen er de voorkeur aan geven om hun activa – inclusief hun fiatvaluta – op „crypto rails“ te houden.

Stabiele munten overbruggen de kloof tussen het traditionele financiële systeem en de crypto-economie – wat de focus is geweest van een groeiend aantal starters in H1, een trend die Coinbase verwacht „voort te zetten en voor crypto-dollars„. Om een sleutelrol te spelen.“

De groei van stablecoins werd verder gedreven door decentrale financiering (DeFi), een nieuw paradigma waarvan Coinbase gelooft dat het „op lange termijn zeer krachtig zal zijn„, maar dat nog in de kinderschoenen staat.