MassMutual investeert $100 miljoen in Bitcoin

Massachusetts Mutual Life Insurance Co. verhuist naar de crypto ruimte met de aankoop van $100 miljoen in Bitcoin.

MassMutual investeert $100 miljoen in Bitcoin
2020 blijft een geweldig jaar voor digitale valuta als Massachusetts Mutual Life Insurance Co. Ltd. (MassMutual) de aankoop van $100 miljoen in Bitcoin (BTC) aankondigde voor haar algemene beleggingsrekening.
Volgens het rapport wordt MassMutual een van de nieuwste organisaties die Bitcoin omarmt, die dit jaar de steun heeft gekregen van verschillende financiële topinstellingen, multinationale organisaties en prominente personen.

Het rapport onthulde dat MassMutual de $100 miljoen aan bitcoins kocht met behulp van een in New York gevestigde fondsmanagementfirma, NYDIG. Bovendien, kocht de in Massachusetts-Gebaseerde levensverzekeringsfirma ook een $5 miljoen minderheidsgelijkheidsstaak in NYDIG. Globaal, heeft NYDIG naar verluidt momenteel $2.3 miljard in diverse digitale munten onder zijn beheer.

Richtend zijn besluit om in crypto te investeren, zei de verzekeringsmaatschappij, die in 1851 wordt opgericht, het een beweging was om de nieuwe kansen te diversifiëren evenals te onderzoeken die crypto aanbiedt. De levensverzekeringsmaatschappij zei dat haar beslissing om Bitcoin te kopen „ons gemeten maar toch betekenisvolle blootstelling geeft aan een groeiend economisch aspect van onze steeds meer digitale wereld“.

Crypto Space Reaction To MassMutual Investment…
De investering van MassMutual van $100 miljoen zou weinig kunnen worden geacht wanneer rekening wordt gehouden met het feit dat het $239 miljard aan algemene investeringen bevat. Het is echter een eye-opener voor de voortdurende verandering in de kijk van het grote publiek op cryptocurrency. Crypto wordt minder gezien als een instrument voor het witwassen van geld door criminelen en meer als een legitieme investeringsmogelijkheid.

Het nieuws van de investering van de verzekeringsmaatschappij is gelukkig ontvangen in de crypto-ruimte. In reactie op de aankondiging heeft de mede-oprichter van Winklevoss Capital Management en de Gemini cryptocurrency exchange, Tyler Winklevoss, via zijn Twitter-account zijn steun uitgesproken voor de verhuizing. Hij tweette: „En een andere domino valt op de gele bakstenen weg naar #Bitcoin die $500.000 per bitcoin waard is. Wie is de volgende?“

Hij sprak ook zijn opwinding uit over de beslissing van de verzekeringsmaatschappij om te investeren in Bitcoin. De populaire Amerikaanse ondernemer Anthony Pompliano tweette ook ter ondersteuning van de verhuizing. „Op een gegeven moment wordt het te riskant om niet meer in Bitcoin te investeren. De verzekeringsmaatschappij van $235 miljard zit nu in het spel“, zei hij.

Ondertussen verklaarde Alexander Leishman, CEO en mede-oprichter van River Financial, een in Bitcoin gevestigde financiële instelling, in een reeks tweets dat de MassMutual-investering een van de „grootste goedkeuringsstempels van Bitcoin“ was.

Volgens hem „heeft MassMutual door te investeren in Bitcoin effectief gesignaleerd dat Bitcoin als veilig en liquide genoeg wordt beschouwd voor de grootste, meest conservatieve instellingen ter wereld om een toewijzing te doen“.

Ook Dan Tapiero was geschokt door de nieuwe ontwikkeling. Hij tweette: „Dat is schokkend. Het is één ding voor @michael_saylor om bijna een miljard #bitcoin vast te binden, maar een levensverzekeringsmaatschappij?! Werd net vandaag verteld dat instellingen niet geïnteresseerd zijn in #btc…WRONG! Misschien wel het grootste nieuws van het jaar. Zal de mensen wakker maken.“

Internationale organisaties die Bitcoin omarmen

De investering van MassMutual komt op de hielen van verschillende andere internationale bedrijven die een aanzienlijk deel van hun activa in Bitcoin investeren. Bovenaan de lijst staat het gerenommeerde investeringsfonds voor digitale activa Grayscale met ruwweg $9,7 miljard aan crypto.

MicroStrategy is een ander bedrijf dat massaal investeert in Bitcoin. Het bedrijf heeft onlangs 16.796 Bitcoin (BTC) gekocht voor $175 miljoen, waarbij ook rekening is gehouden met het feit dat het voorheen 21.454 BTC bezat. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het van plan was om nog eens $400 miljoen aan bitcoins te kopen.

Ook Twitter CEO Jack Dorsey’s Square verwierf onlangs 4.709 bitcoins. Over het geheel genomen heeft het bedrijf een volledige één procent van zijn activa in Bitcoin ondergebracht. Volgens de financieel directeur van Square, Amrita Ahuja, was het een verhuizing die werd uitgevoerd als gevolg van de toenemende invoering van digitale valuta. Ze zei dat Bitcoin „het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te zijn“.

BTC Prijs
Vanaf de perstijd handelt Bitcoin (BTC) tegen $19.393,77. Met een marketcap van $360.184.029.007 en een 24-uurs handelsvolume van $24.239.067.043.