Unstoppable Domain’s medstifter hadde dette å si om Facebook og fremtiden for ytringsfrihet

Kan du forestille deg en verden med 40 Facebook-er som konkurrerer om deg?

Unstoppable Domains medstifter Bradley Kam mener at verken antikrypteringsregningene eller teknologigigantene utgjør en reell trussel mot internettets fremtid. Etter hans mening hjelper begge regjeringene og de gigantiske plattformene med å innlede den desentraliserte nettens æra, sa han til Cointelegraph:

“Det var en fortelling i en populær fortelling om at Internett fungerte ganske bra, tror jeg til og med for noen år siden, og jeg trodde at fortellingen nesten er borte nå. Og det er mange ting, det er antikrypteringslovene du nevnte eller Barack Obama blir hacket på Twitter. <…> Så jeg tror at bredere sett, jo mer teknologiske monopoler misbruker sin makt, jo bedre er et argument og klarere argument for en desentralisert webteknologi. “
Teknologiplattformer som Facebook og Twitter har blitt kritisert samtidig for sensur og ikke nok sensur. Kam sa at det desentraliserte nettet vil være i stand til å løse begge problemene. Etter hans mening vil det i fremtiden være dusinvis av DApp-er som Facebook, som vil konkurrere med hverandre. Et av differensieringspunktene mellom dem vil være de forskjellige måtene de skal håndtere ytringsfriheten på:

„Akkurat nå, hvis Facebook bestemmer seg for å filtrere deg, er du borte, du er borte fra Internett, du har ikke noe valg. Så det Facebook bestemmer er definisjonen av ytringsfrihet. Det er slutten på linjen for ytringsfrihet. Mens det i denne fremtidige verden kommer til å være 40 Facebook-er, og de vil ha forskjellige linjer for hva de sier er den rette linjen for ytringsfrihet. Så hvis du blir filtrert ut av en, kan du fortsatt være på en annen. “
Han tror dette kan føre til kaos, men det er viktig for å sikre fremtiden for ytringsfrihet:

“Og det blir et kaotisk internett. Det kommer til å være kanskje dusinvis av versjoner som eksisterer samtidig. Men det kommer også til å være en som beskytter talen som absolutt trenger for å komme seg ut der, samtidig som vi fortsatt kan filtrere ut tingene som 99,999% av oss motsetter oss. ”
En ting å vurdere er imidlertid at en av grunnene til at Facebook, Twitter, Instagram, Google i det vesentlige har blitt monopolister – nettverkseffekt. Jo flere folk ble med på disse plattformene, jo mer nyttige ble de. Et nytt sosialt nettverk som ligner på Facebook med bedre teknologi, kan ikke konkurrere med originalen, for uansett hvilke utrolige funksjoner det vil tilby hvis ingen bruker det, er det ubrukelig. Det er grunnen til at desentraliserte kloner som Steem har kjempet voldsomt for å unnslippe grensene til kryptogettoen. For at de „40 Facebook-ene“ skal trone originalen, må de i det minste være interoperable.

Nylig har ustoppelige domener introdusert noen få nye funksjoner som dChat og ustoppelig e-post.